TIRAMISU

24 komadov baby piškotov (savoiardi)
2dl prave grenke kave
2 cl ruma
10 dag sladkorja
250 g mascarponeja
1 dl mleka
3 dcl sladke smetane
10 dag vanilijeve instant kreme ali pudinga
kakav v prahu za posip


Grenki vroči kavi prilijemo rum in v njej pomočimo 12 piškotov, ki jih polagamo na ploščo enega poleg drugega. Mojster spet ni uporabil pekača, kar se mi je v tem primeru zdelo enkratno.
Posebej umešamo sladkor, mascarpone in mleko, dodamo instant kremo (galetta) ali instant puding vanilijevega okusa in premešamo z mešalcem. Dodamo stepeno sladko smetano. Tako je krema gosta, da ni treba čakati par ur v hladilniku, da lahko jemo tiramisu!
Dekorativno, z brizgalno vrečko z večjim zvezdastim nastavkom, polovico kreme v treh progah (kot piramido, dve progi druga zraven druge, tretja pa zgoraj na sredini) nabrizgamo na plast piškotov. Mojster je tu uporabil kar navadno debelejšo večjo in malo tršo PVC vrečko (recimo kot je vrečka s pakiranimi orehi, da mu ni bilo treba ponovno polniti vrečke s kremo…), na katero je pritrdil nastavek, torej drage dozirne vrečke niso potrebne. Zadeva je izpadla fenomenalno, dekorativno, ne pa »packast« izgled tiramisuja, kot pri meni doma :)
Pokrijemo z drugo plastjo namočenih piškotov, dekorativno namažemo še vrhnjo plast s preostalo polovico mase, ohladimo in potresemo s kakavom v prahu.

Tiramisu je res izgledal fenomenalno, podobno je vidno tudi na fotki, vendar tani tako lep, je bil naš lepši :)

dodaj komentar

če želiš komentirati, se prijavi ali včlani

priporoči

Vpiši email prijatelja kateremu želiš priporočiti fotografijo. Sporočilo ni obvezno.
prejemnik*
tvoje ime
tvoj email
sporočilo
 
napaka v polju

forum kode

tekstovna povezava na fotografijo


slikovna povezava na fotografijo

© Popcom d.o.o. Vse pravice pridržane.

prijava


napaka v polju