SLADOLEDNE KUPE

Sladoledna kupa: se lahko sestoji iz vseh vrst sladoleda, v kombinaciji s svežim ali kandiranim sadjem, celim, razpolovljenim, narezanim ali pasiranim, skoraj vedno prepojenim z določenim likerjem, obloženo z dekorativnim pecivom, vaflji, čokolado ali drugimi dekorativnimi elementi, eventualno tudi stepeno saldko smetano. Kupe morajo biti s svojo vsebino sestavin in kompozicijo prepoznavne svojemu nazivu.

OMAKE:
Za vse omake velja enaka proporcija:
1000 g sveži sadni pire
1200 g mleti sladkor
sok ene limone


Žele:

½ lit voda, ½ lit vino belo, 600 g sladkor, 20 g želatina, aroma ali liker po želji ( tekočino lahko nadomestimo z sadnimi sokovi ali delno s pireji), limonina lupinica.

KUPA ANDALOUSE

Na kocke narezane hruške, ananas in breskve zalite z ribezovim želejem na dnu kozarca, kepica mandarininega sladoleda ( lahko vanilijev sladoled aromatiziran z mandarinino lupinico ali aromo), pokapljano s CURACAO likerjem in nabrizgano s sladko smetano.


KUPA LEPA HELENA

Na kepico vanilijevega sladoleda postavljeni dve polovički hruške iz kompota, obrizgano z sladko stepeno smetano, prelito s toplo čokoladno omako, ali pa jo serviramo posebej.

KUPA BAR-LE-DUC

Kepica jagodnega in vanilijevega sladoleda, obloženo z okroglo meringo, obrnjeno na vzven, zapolnjeno z ribezovim želejem, dekorirano s sladko stepeno smetano.

Bar-de-Luc omaka:

Sveži rdeči ribezov pire, sladkor ali 2/3 ribezovega in 1/3 malinovega pireja, sladkor


KUPA DANEMARK

Vanilijev sladoled, posebej servirana topla čokoladna omaka. Po želji lahko posebej dodamo pražene nalistane mandeljne in sladko stepeno smetano.

KUPA FRUITIERE

Dve vrsti sadnega sladoleda, obložene s sadno solato (narezana na kocke) iz svežega in kandiranega sadja, marinirano s kirschem.

KUPA MONTMORENCY

Vanilijev sladoled aromatiziran s kirschem ali Cherry-Brandy, dresiran v kozarec, obloženo s mariniranimi izkoščičenimi češnjami v Cherry-Brandy-ju, dekorirano s sladko stepeno smetano.

KUPA PARSIFAL

Kozarec do polovice napolnjen s na kocke narezanimi bananami, prelite z cardinal omako, kepica vanilijevega sladoleda, dekorirano s sladko stepeno smetano.

Cardinal omaka:

Sveži jagodno pire, sladkor




KUPA PRINCESE BEATRIX

Kozarec do polovice napolnimo z vanilijevim in jagodnim ali malinovim sladoledom, obložimo s sadno solato iz banan, ananasa in breskev povezano z mareličnim želejem (marelični pire, sladkor), aromatizirano z maraskino, dekorirano s sladko stepeno smetano.


KUPA ROMANOFF

Marinirane sveže jagode s sladkorjem, Grand-Marnier in pomarančnim sokom. Vanilijev sladoled in sladka stepena smetana.

KUPA SINGAPUR

Na kocke narezan ananas, mariniran s kirshem in z marelično omako povezan. Ananasov sladoled naložimo visoko, obložimo z ananasovo solato, dekoriramo s sladko stepeno smetano.

KUPA JACQUES

Vanilijev in limonin sladoled obložen s sadno solato marinirano z rumom.


KUPA MELBA

Kepica vanilijevega sladoleda pokritega z polovico olupljene breskve iz kompota, obrizgane s sladko stepeno smetano in prelito z Melba omako, potreseno z svežimi nalistanimi mandlji.

Melba omaka:

Sveži malinov pire,sladkor


BANANA SPLIT

Razpolovljena banana, prelita s čokoladno omako, vanilijev sladolev, dekorirano s sladko stepeno smetano, potreseno z nalistanimi mandlji.

dodaj komentar

če želiš komentirati, se prijavi ali včlani

priporoči

Vpiši email prijatelja kateremu želiš priporočiti fotografijo. Sporočilo ni obvezno.
prejemnik*
tvoje ime
tvoj email
sporočilo
 
napaka v polju

forum kode

tekstovna povezava na fotografijo


slikovna povezava na fotografijo

© Popcom d.o.o. Vse pravice pridržane.

prijava


napaka v polju