Bok! Po končanem Liffu je prišel na vrsto novembrski turnir. Tokrat smo se preizku

Bok!
Po končanem Liffu je prišel na vrsto novembrski turnir. Tokrat smo se preizkusile v besedni igri Scrabble, kjer so zaradi strogih pravil nastale tudi nekatere besede, ki jih v Slovarju slovenskega knjižnega jezika še ni (Dokaz si poglejte v albumu Turnir bratranka NOVEMBER 2006, op. Pat). Je pa zato Patricija, ki je sicer zasedla predzadnje mesto v tej igri, dobila nov vzdevek - VIVA ZLOMKA!. Prvo zmago na turnirju je zabeležila Simona (jst, op. a.), dobro formo pa z 2. mestom (ki ji ga je prinesel neknjižni izraz dec) nadaljuje Natalija. Pogled na igralno ploščo pokaže, da je največ točk v celotni igri osvojila prav ona z besedo dec! - 27 točk, kar pa je precej manj od rekordne štafaže (štafaža -e ž (a) žarg., fot., um. nebistveni del fotografije, slike za ozadje, dopolnitev glavnega motiva), ki kot najboljši (teoretični) dosežek prinaša kar 142 točk (vir: Wikipedija). 3. mesto je brez neknjižnih besed zasedla Jerneja.



Naporni miselni igri je sledila na videz lahkotna Tombola, a se je izkazalo, da je zelo napeta igra vse do konca. Simoni je kot zmagovalki Scrabbla pripadla čast žrebanja številk in končno 2. mesto, Jerneji pa zmagovalni vzklik Tombola! Sreča tokrat ni bila namenjena Andreji, poraženki Scrabbla, ki je zadnja pokrila svojo številsko ploščo, v kasneje sicer razveljavljeni igri pa se je izgubila številka, ki je kot zadnja ostala nepokrita. Brez stopničk je tokrat ostala Natalija, ki jo je na nehvaležno 4. mesto (predzadnje:)) potisnila Patricija.



Zmagovalka meseca novembraje tako z zmago v Srabblu in 2. mestom v Tomboli zaslušeno postala Simona (ki se že veseli koledarja za prihodnje leto;). Z zmago je postala lastnica čudovite krone, ki jo bo na prihodnjem turnirju predala (ali pa tudi ne) decembrski zmagovalki.

Lp, Simona

dodaj komentar

če želiš komentirati, se prijavi ali včlani

priporoči

Vpiši email prijatelja kateremu želiš priporočiti fotografijo. Sporočilo ni obvezno.
prejemnik*
tvoje ime
tvoj email
sporočilo
 
napaka v polju

forum kode

tekstovna povezava na fotografijo


slikovna povezava na fotografijo

© Popcom d.o.o. Vse pravice pridržane.

prijava


napaka v polju