Ta teden sem dobila sporočilo, da nekomu nisem všeč. Ja, OK, vem, da vsem nisem všeč, da se marsikdo ne strinja s tem, kako delam, kaj delam, kaj govorim, morda, kako izgledam. Ne vem, kaj ji/mu ni bilo všeč, ker to ni pomembno. Presenetilo me je samo sporočilo, da je nekdo domneval, da sem vsem všeč. Ne moremo biti vsem všeč, kljub temu pa to ne pomeni, da smo slabi.

In razmišljam, koliko ljudi prizadene, če nekomu niso všeč, kaj razmišljajo ob takem sporočilu? Da niso dovolj dobri? Imajo zaradi tega pokvarjen dan? Teden? Obupajo in rečejo, nikoli ne bom tako dobra kot drugi. Razmišljajo o sebi, da so zgube?

Po drugi strani pa je znan stavek: "Sem kakršen/a sem." Kako najti mejo, da je prav, da smo kakršni smo in kdaj nam je to izgovor, da se nam ni potrebno potruditi za malo drugače.

Ni potrebe po želji, da bi bili vsem všeč. Dovolj je, če smo sebi všeč. SAMO POTRUDIMO SE, da bomo vsak dan pošteni, ljubeči, razumevajoči, nežni, sočutni... In vsak dan posebej boste drugačni, danes ste bolj pošteni, ljubeči, razumevajoči, nežni, sočutni... kot ste bili včeraj in manj, kot boste jutri. In to je napredek, to je zakon Vesolja o kopičenju. Razmišljajte, delujte in kopičite poštenost, ljubezen, razumevanje, nežnost, sočutnost...
In ne bo vam potrebno reči v zagovor:"Sem kakršen/a sem." ampak boste globoko v sebi čutili polnost zadovoljstva s samim seboj, ker boste vedeli, da vaša pot ni končana, da boste jutri še bolj pošteni, bolj ljubeči, bolj razumevajoči, bolj nežni, bolj sočutni... Vse, kar moramo vedeti je, da danes ustvarjamo jutri, danes – je samo ta trenutek

dodaj komentar

če želiš komentirati, se prijavi ali včlani

priporoči

Vpiši email prijatelja kateremu želiš priporočiti fotografijo. Sporočilo ni obvezno.
prejemnik*
tvoje ime
tvoj email
sporočilo
 
napaka v polju

forum kode

tekstovna povezava na fotografijo


slikovna povezava na fotografijo

© Popcom d.o.o. Vse pravice pridržane.

prijava


napaka v polju