dvd donji desinec / vzg jastrebarsko/

DVD Donji Desinec osnovano je 4.kolovoza 1929 godine kao Dobrovoljno vatrogasno društvo Desinec za mjesta Donji, Gornji Desinec i Prhoć sa sjedištem u Donjem Desincu gdje je izgrađen vatrogasni dom,sa spremištem i tornjem za sušenje cijevi te nabavljena vatrogasna motorna štrcaljka marke Rosembauer sa pripadajućom opremom.1952 godine dolazi do diobe društva na DVD Donji Desinec i DVD Gornji Desinec. Od tada društvo počinje samostalno djelovati kroz vatrogasnu operativu i preventivnu djelatnost te kulturnu djelatnost kroz razne sekcije, dramska sekcija, tamburaški orkestar te puhački orkestar.

1958 godine počela je gradnja vatrogasnog doma sa spremištem koji kompletno završen 1967 godine .1969 godine nabavljena je vatrogasna štrcaljka Magirus sa kompletnom vatrogasnom opremom.1986 godine nabavkom komi vozila TAM i auto cisterne FAP ukazala se potreba za proširenje vatrogasnog doma te su dograđena 2 spremišta i ostale prostorije na katu koje su kompletno uređene 2009 godine. 2005 godine nabavljeno je navalno vatrogasno vozilo TAM 125 T10, a 2009 nabavljeno je vozilo Mazda pik up. Kroz cijeli period od osnutka kasnije od diobe vodilo se računa o osposobljavanju i edukaciji članova, pa danas društvo ima osposobljenih od viših vatrogasnih časnika do vatrogasaca te obučenih za razne specijalnosti.

Članovi društva od osnutka do danas učestvovali su na općinskim, kotarskim, gradskim, županijskim i državnim natjecanjima. Posebno se vodila briga u radu sa mladima kroz vatrogasna natjecanja gdje smo učestvovali na gradskim, županijskim i državnim natjecanjima.

Društvo surađuje sa svim društvima sa području VZ grada Jastrebarsko, te sa društvima VZ grada Zagreba Ivanja Rijeka i Trešnjevaka, VZ grada Samobor Rude i Petkov Breg, VZ grada Križevci Gornji Dubovec, Lemež i Ravan, VZO Klinča Sela Goli Vrh

Broj članova: 112
Broj operativnih članova: 38

dodaj komentar

če želiš komentirati, se prijavi ali včlani

priporoči

Vpiši email prijatelja kateremu želiš priporočiti fotografijo. Sporočilo ni obvezno.
prejemnik*
tvoje ime
tvoj email
sporočilo
 
napaka v polju

forum kode

tekstovna povezava na fotografijo


slikovna povezava na fotografijo

© Popcom d.o.o. Vse pravice pridržane.

prijava


napaka v polju