ZIMZELENE PRAVLJICE ELE PEROCI IN DELAVNICE ROČNIH DEL

BODO OTROKOM POPESTRILE POČITNIŠKE DOPOLDNEVE VSAK DAN OD 17. DO 21. FEBRUARJA 2014 OD 10. DO 12. URE.

Vabljeni ste otroci prve in druge triade. Z vami bo vsestranska ustvarjalka Helena Crček in knjižničarke z veselimi pravljicami. Material dobite v knjižnici. Vstopnine ni.

Prijave že zbiramo do zasedbe mest. Lahko se prijavite osebno pri izposojevalnem pultu ali po telefonu na št.: 01/787 81 21.
Prijava velja za vse dni.

Ponedeljek, 17. februar: Snežni možek

Po silvestrovem drevesce obleži zavrženo. Na eni od posušenih vejic je obvisel tudi bel možic iz vate. V drvarnico posije luna in zanima jo, kaj vse je sneženi možek za časa praznikov doživel..

Delavnica: Za vsakega otroka je dobri mož med prazniki prinesel belo novoletno bunkico. Iz bunkic bomo naredili vesele spomladanske možičke in z njimi okrasili nagajivo knjižnično drevo. Morda pa naredimo celo veselo nagajivo družinico?

Torek, 18. februar: Jama treh bratov

V velikem črnem smrekovem gozdu je Jama treh bratov. Polonica s šopkom ciklam zaide vanjo in cvetje povzroči, da tudi kamenje vzcveti in zažari…

Delavnica: Lahko kamen oživi? Seveda! Vzamemo barve, čopiče in lepilo in iz njih pričaramo pravljični svet. Iz kamnov različnih oblik, ki smo jih nabrali na sprehodu, bomo naredili različne pravljične like in figure – pikapolonice, ribe, hiške, avtomobile… celo pravljično mesto.

Sreda, 19. februar: Hišica iz kock

Sredi travnika je stala hišica iz kock, v kateri je stanovala Jelka. Stene so bile poslikane in ko se vanjo zaleti sosedov pes, slike čudežno oživijo.

Delavnica: Čudežne slike oživijo tudi ko izdelaš in zavrtiš svoj mobile. Želiš svojo sobo okrasiti s pravljičnimi junaki? Z gozdnimi živalmi? Kaj pa, če bi svojo sestrico ali bratca presenetil in izdelal zanj čarobno obešenko?

20. februar: Pustne šeme

Nekega večera, Elina hči izdela masko zase in zanjo. Spremenita se v tatinsko ptico in zajčka in norčije se lahko pričnejo.

) in pripraviti se moramo pravočasno.

Delavnica: Zakaj ne bi letos sami naredili pustno masko? Polizdelke mask bomo barvali, krasili, se šemili, izdelovali okraske… Ali si upaš narediti masko iz kartonastega krožnika? Bliža se pust (4. marca)

Petek, 21. februar: Muca Copatarica

Brez najbolj znane pravljice Ele Peroci ne bo šlo. Muca Copatarica poskrbi za vsako generacijo novih otrok, tako si jo bomo privoščili še enkrat!:)

Delavnica: Izdelamo čarobne copate Muce Copatarice, ki jih bomo lahko obesili na steno. Strgane copatke zašijemo, okrasimo…in nanje napišemo svojo najljubšo pesmico.

dodaj komentar

če želiš komentirati, se prijavi ali včlani

priporoči

Vpiši email prijatelja kateremu želiš priporočiti fotografijo. Sporočilo ni obvezno.
prejemnik*
tvoje ime
tvoj email
sporočilo
 
napaka v polju

forum kode

tekstovna povezava na fotografijo


slikovna povezava na fotografijo

© Popcom d.o.o. Vse pravice pridržane.

prijava


napaka v polju