KIRSCHEVE KAPICE - na sliki se ne vidi dobro, so taki poljubčki

Sestavine:

Najprej potrebujemo okrogle ploščice za podlogo (kot recimo za panje). Mi smo jih naredili iz temne čokolade, ki smo jo stopljeno premazali čez poseben model. Doma ga lahko izdelamo sami tako, da iz tanke plastike (recimo trše mape) izrežemo kroge v razdalji cca 1,5 cm, nato premažemo s čokolado in ohladimo. Tako dobimo okrogle čokoladne "hostije". Lahko seveda uporabimo že kupljene hostije ali izrežemo kroge iz oblatov za napolitanke (s pokrovčkom od Fruca ali tekočega jogurta LJ mlekarn). Vendar vseeno mislim, da ni tako dobro, kot s čokolado :))

SKICA TEGA MODELA, KI GA LAHKO NAREDIMO SAMI, JE ZADNJA V ALBUMU.

15 dag masla
15 dag mletega sladkorja
1 dl kirscha (češnjeva aroma, dobi se povsod)
20 dag mlečnega čokoladnega obliva
20 dag temnega čokoladnega obliva
sladkorni kosmiči - grob sladkor

Postopek:

Maslo s sladkorjem z mešalcem penasto umešamo. Tu moram povedati, da je bila zadeva pretrda, zato smo jo dali v MV, vendar je bila predolgo notri in se je pregrela. Jaz osebno bi to vrgla stran, mojster pa je vse enostavno dal nazaj v hladilnik in je bilo čez 10 minut v redu. Zato je dobro, da greš na tečaj, da se take trikce naučiš...

Nato dodamo kirsch in počasi mešamo naprej, počasi dodajamo stopljeni čokoladi. Ohladimo do določene stopnje, da se strdi, nato z dresirno vrečko nabrizgamo na ploščice, ohladimo in potunkamo v temno čokolado. Vrh kapice okrasimo s sladkornim kosmičem (uporabimo pinceto).

dodaj komentar

če želiš komentirati, se prijavi ali včlani

priporoči

Vpiši email prijatelja kateremu želiš priporočiti fotografijo. Sporočilo ni obvezno.
prejemnik*
tvoje ime
tvoj email
sporočilo
 
napaka v polju

forum kode

tekstovna povezava na fotografijo


slikovna povezava na fotografijo

© Popcom d.o.o. Vse pravice pridržane.

prijava


napaka v polju