LABODI

TESTO:
200 g olje
200 g voda
200 g moka bela
300 g jajc
40 g sladkor
sol

Vodo zavremo skupaj z oljem in sladkorjem,v vrelo tekočino zakuhamo moko in kuhamo med stalnim mešanjem toliko časa, da odstopi od posode, še mlačni masi primešamo jajca in po želji sol.

KREMA:

1 lit mleko
10 dag sladkor
60 g rumenjaki
90 g beljaki
70 g moka bela ostra
vanilijev sladkor
rum

V 1 dl mleka razmešamo rumenjake in moko. Ostalo mleko in polovico sladkorja zavremo, v vrelo mleko zakuhamo razmešane rumenjake in moko in kuhamo toliko časa, da postane krema redka (5 - 6 minut ? tako kuhana krema se nam hladna na razleze), vreli kremi primešamo, rum ter trd sneg iz beljakov in druge polovice sladkorja.
? lit stepena sladka smetana

IZDELAVA:

Iz ohlajene mase nabrizgamo labode ( z zvezdastim nastavkom 4 cm velike ovalne kupčke) in vratove s kljuni ( z ravnim tankim nastavkom nabrizgamo v obliki številke 2 6 cm visoke vratove) . Pečemo vsako posebej, oba pekača pa pokapamo z vodo in spečemo, ne da bi odpirali vrata pečice. Po tem času temperaturo nekoliko zmanjšamo in jih še 10 minut sušimo v pečici. Vratove pečemo 5 minut manj, Pečene labode prerežemo, do polovice jih napolnimo z vanilijevo kremo, po vrhu pa s stepeno sladko smetano, v vsakega zataknemo vrat, pokrovčke prerežemo po dolžini in jih v obliki kril zataknemo v kremo, potresemo s sladkorjem v prahu.

Peka: cca 15 minut
Sušenje: 10 minut
Klasična peč 200°C
Ventilacijska peč175°C
Plinska peč stopnja 2 - 3

dodaj komentar

če želiš komentirati, se prijavi ali včlani

priporoči

Vpiši email prijatelja kateremu želiš priporočiti fotografijo. Sporočilo ni obvezno.
prejemnik*
tvoje ime
tvoj email
sporočilo
 
napaka v polju

forum kode

tekstovna povezava na fotografijo


slikovna povezava na fotografijo

© Popcom d.o.o. Vse pravice pridržane.

prijava


napaka v polju