Bok! Tokratni turnir, ki bi se moral izvesti že aprila oz. maja, je bil zaradi precejšn

Bok!

Tokratni turnir, ki bi se moral izvesti že aprila oz. maja, je bil zaradi precejšnega zaostanka ponovno dvojni. To je zaradi vseh obveznosti sodelujočih (?!) žal postala že navada, ki jo bo z novim statutom prihodnje leto vsekakor potrebno omejiti. Pomembna naloga pri pripravljanju omenjenega dokumenta bodo tudi jasnejša pravila za izbiro in spreminjanje iger, saj sta bila za april načrtovana Kolo sreče ter Ime in priimek, za maj pa Lingo in Sestavljanka, po razburljivem dogovarjanju pa na koncu izvedeni Ime in priimek, Osel, Kimova igra in Črni Peter. Patricija je izbiro (večini tekmovalk neznane) Kimove igre podkrepila z argumentom, ki prav tako postavlja nova vprašanja – katere igre so tiste, pri katerih se »pokažejo sposobnosti, ne le sreča, oz. tiste, ki pomagajo ohraniti nivo nevsakdanjosti«, po katerem slovi naš turnir. Uvodni sestanek prihodnje sezone bo torej zanimiv…

Kdor je mislil, da je bila Jernejina najbolj pričakovana zmaga že osvojena v igri, ki v nekaterih elementih kljub statičnosti tekmovalcev spominja na košarko, se je motil. Morda pa je prav zaradi vnaprejšnje vdanosti ostalih tekmovalk, ki so se že pred začetkom sprijaznile z bojem za uvrstitev le od drugega mesta dalje, tokrat še lažje slavila. Maksimalno število točk je dosegla z besedama vrba in žajbelj (50), kar je uspelo le še Simoni, ki se je edina spomnila države na O – Oman. Ta jo je ponesla na drugo mesto, saj je tretjeuvrščeno Natalijo premagala zgolj za 25 točk. Zanimivo, da je edina beseda, ki se je znašla na papirju vseh tekmovalk, beseda ekran – morda pa gre tu iskati razloge za premalo prostega časa?! ;) Tudi v naslednji igri se je že po uvodnih minutah pokazalo, da je eno mesto že vnaprej oddano. Tokrat ne vodilno, temveč zadnje, ki si ga je z nezbranostjo in domnevnim nepoznavanjem igre prislužila Patricija. Brez konkurence si je pridobila naziv osla (oslice), čast zmagovalke pa je tokrat pripadla Nataliji. A boj za krono še ni bil končan. Andreja in Patricija sta se pomerili za (pred)zadnje mesto, ostale pa za žlahtni naslov kraljice meseca aprila. V ponovni igri Ime in priimek je Jerneji zmago nepričakovano spodnesla Simona, ki bi si po novembrskem turnirju znova nadela krono, če je Natalija ne bi pozabila (?) prinesti.

Čeprav je majski turnir sledil takoj, so se vloge popolnoma premešale. Patricijo je poraz v Oslu očitno predramil, saj je v Kimovi igri slavila prvič v katerikoli igri na kateremkoli mesečnem turnirju sploh!, Simona pa je vse zmogljivosti spomina očitno porabila v končnici, ki ji je prinesla aprilsko krono, saj je tokrat pristala povsem na dnu lestvice. Toda s tem se preobrati še niso končali. Zanje je znova poskrbela Patricija, ki je nase že večkrat opozorila z nestanovitnostjo, zaradi katere je v Črnem Petru ponovno okusila, kako je biti zadnja. Morda pa ji je uspeh v Kimovi igri, ki ji do zdaj še ni bil znan, le preveč stopil v glavo. Da se na lovorikah ne spi, pa je dokazala Natalija, ki se je zavihtela na vrh, a je v končnici kljub obema finaloma morala priznati premoč Jerneje. (Krone pa ji zopet ni bilo potrebno predati.:))

Oba turnirja sta zaradi izenačenosti tekmovalk zmagovalki dobila šele v končnicah. V boju za aprilsko krono je slavila Simona, za majsko pa Jerneja (ki očitno želi imeti svoj koledar). Čestitke!

Lp, Simona

dodaj komentar

če želiš komentirati, se prijavi ali včlani

priporoči

Vpiši email prijatelja kateremu želiš priporočiti fotografijo. Sporočilo ni obvezno.
prejemnik*
tvoje ime
tvoj email
sporočilo
 
napaka v polju

forum kode

tekstovna povezava na fotografijo


slikovna povezava na fotografijo

© Popcom d.o.o. Vse pravice pridržane.

prijava


napaka v polju