portretist
Matevž Urbančnik
portretist/risar

Pozdravljen ljubitelj umetnosti.

Moje ime je Matevž. Na svet sem privekal leta 1984 in kar nekaj otroštva preživel za tiskarniškim papirjem z barvico v roki. Z risanjem, predvsem portretiranjem, se ukvarjam skorajda že celo življenje, precej več pa zadnjih osem let.

Ob nastopu gospodarske krize 2008 sem se, kot marsikdo drug, spopadal z iskanjem dela, čeprav sem uspešno zaključil študij na univerzi. Ob podpori moje najdražje sem se popolnoma posvetil risanju potretov, kar danes počnem profesionalno. Začel sem kot samouk in pot nadaljeval na izkušnjah, ki so me pripeljale do fotorealističnih portretov. Sem dokaz, da človek lahko počne kar si želi in se s tem tudi preživlja.

Leta 2014 smo s somišljeniki ustanovili kulturno umetniško društvo Načeta paleta, katerega namen je združevati talentirane mlade (in mlade v srcu) v želji, da spoznajo svoj ustvarjalni potencial in ga nesramežljivo delijo v svet. Društvu sem predsedoval do leta 2017, vendar ostajam njegov aktiven član.

Kaj bolje prikaže človekovo življenje, njegovo srečo, vedrost, zaljubljenost pa tudi bolečino, napor in jezo ter še marsikatero drugo barvito čustvo, kot pa njegov obraz.

Naj vam pomagam pri (p)osebnem darilu. Darilo za rojstni dan, darilo ob poroki, darilo ob obletnici, Valentinovem, rojstvu in ostalih človeku resnično vrednih dogodkih, ki nam lepšajo življenje. Imam oseben pristop in, če si želite pogovora o umetnosti ali risanju, se lahko kdaj srečamo tudi ob kavi.

Trenutno narisanih že preko 350 portretov in tu se zgodba ne bo končala ...

kraj Velenje
email
telefon 041 853 625 041 853 625

© Popcom d.o.o. Vse pravice pridržane.

prijava


napaka v polju